کشور عمان
عُمان با نام رسمی سلطان نشین عُمان یا سلطنة عمان، کشوری پادشاهی در شرق شبه جزیرهٔ عربستان است. پایتخت این کشور شهر مسقط است. سرزمین فعلی عمان در طول تاریخ به نام های مختلفی نامیده شده است. در بعضی متون، اومانا و اومان نیز نامیده شده است. عمان واژه ای غیر عربی است. اما بارز ترین نام های قدیم آن، مگان و تغییر یافته آن مجان بوده است. مجان در زمان های قدیم نام ایالتی در جنوب ایران بوده که بعد ها به آن مکران نیز گفته اند. همین نام را به منطقه عمان فعلی نیز به کار می برند که ارتباط زیادی با صنعت کشتی سازی و معادن مس نحاس در زبان سومریان داشتهاست.
نام عمان همچنین به خاطر وجود تعداد زیادی از چشمه های آب شیرین مدتی مزون بوده است. عمان در اصل نام مکانی بسیار قدیمی در یمن بوده که قبائل عربی بعد از ویران شدن سد مأرب از آنجا به عمان مهاجرت نموده اند. در عین حال بعضی از مورخان نوشته اند که علت نام گذاری عمان به شخصی به نام عمان بن سبأ بن یغثان بن ابراهیم بازمیگردد. عمانا در اصل نام یکی از شهر های جنوب ایران و در غرب چابهار فعلی و بندر جاسک بوده است.
در این مقاله از سایت بابک ویزا به شناخت کلی از کــــشور عمان دست خواهیم یافت. با ما تا انتهای مطلب همراه بمانید. همچنین در صورتی که در زمینه مهاجرت به این کشور سوالی داشتید می توانید با کارشناسان گروه بابک ویزا تماس بگیرید.
جهت دریافت مشاوره تماس بگیرید: 04135535453
موقعیت جغرافیایی کشور عمان
سرزمین عُمّان کشوری در جنوب غربی آسیا، واقع در شرق جزیرة العرب و شرقِ عربستان سعودی می باشد. این کشور به دلیل قرار گرفتن در جنوب تنگه هرمز دارای اهمیت استراتژیک است. سلطان نشین عمان از غرب با عربستان سعودی، از شمال غرب با امارات متحده عربی و از جنوب غرب با یمن همسایه است و از شمال به دریای عمان و کشور ایران و از شرق و جنوب شرق به اقیانوس هند، محدود میشود.
اسلام دین رسمی این کشور است و شیعیان سومين گروه مذهبی این کشور را تشکیل میدهند و در سیاست و اقتصاد از نفوذ بالایی برخوردارند.
منطقه های مهم عمان
این کشور از یک سرزمین بزرگ به هم پیوسته و دو قطعه جدا افتاده تشکیل شده است: قطعهٔ کوچکی در جنوب تنگه هرمز قرار دارد که مسندم نام دارد. قطعه دیگر مدحاء نام دارد که توسط امارات متحده عربی احاطه شده است. چند جزیره کوچک در دهانه تنگه هرمز و چند جزیره در دریای عرب نیز تابع این کشور هستند.
زبان و اقلیت کشور عمان
بیشتر ساکنان عمان، عرب هستند و اقلیت های از اقوام بلوچ، ایرانی، آفریقایی و… نیز در این کشور زندگی می کنند. زبان رسمی این کشور عربی است و در کنار آن زبان های انگليسی، بلوچی و اردو نیز تا حدی رواج دارد.
با توجه به اینکه کشور عمان در نزدیکی ایران قرار دارد و ارزش پول آن بسیار بالا می باشد، ایرانیان بسیاری در تلاش هستند که بتوانند برای کار در عمان درخواست داده و نسبت به دریافت ویزای کاری یا مهاجرت از طریق کار به این کشور اقدام کنند. با توجه به اینکه بسیاری از متقاضیان به دلیل عدم آگاهی گمان میکنند، مهاجرت به عمان برای کار با ویزای توریستی عمان نیز امکان پذیر می باشد، بدون فراهم کردن مقدمات اولیه برای درخواست کار در عمان به این کشور، سفر می کنند. به طوری که افراد برای دریافت ویزای کاری عمان باید واجد شرایط اخذ ویزای کار باشند.
برای اخذ ویزای کار در عمان، متقاضی باید مطابق تخصصی که دارد از یک کارفرمای معتبر در عمان، پیشنهاد شغلی یا Job Offer دریافت کند. در واقع امکان مهاجرت کاری به عمان از طریق ثبت شرکت یا خرید ملک نیز وجود دارد. در ادامه مقاله پس از بررسی شرایط کار در عمان و لیست شغل های مورد نیاز برای کار در عمان، به معرفی روش های دریافت انواع ویزای کار عمان به همراه شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت از طریق کار در این کشور پرداخته شده است.
کار در کشور عمان
گام اول برای یافتن شغل در عمان، اقدام برای اخذ انواع ویزا های کاری است. با توجه به نیاز کشور عمان به نیروی کار ماهر در حوزه های مختلف، اداره مهاجرت این کشور انواع ویزا های کاری با شرایط مختلف و گاهی اوقات سختی به متقاضیان کار ارائه می دهد. بنابراین، از جمله شرایط اساسی برای دریافت ویزای کار یا مهاجرت از طریق کار به عمان، داشتن تحصیلات و تجربه کاری قوی و داشتن دانش کافی در زبان انگلیسی می باشد.
بنابراین، افزایش مهارت ها و توانایی ها به هر فرد فرصت بیشتری برای یافتن شغل در عمان می دهد. او را قادر می سازد تا فرایند دریافت پیشنهاد شغل از شرکت ها و کارفرمایان را به سرعت تر انجام دهد و یا احتمال موفقیت خود در زمینه تاسیس شرکت در عمان را افزایش دهد. در واقع، داشتن آگاهی از روایط کاری، حقوق و دستمزد موجود در پیشنهاد های شغلی برای متقاضیان و جستجوی مطمئن شغل در عمان دارای اهمیت بسیار زیادی است. به همین دلیل، برای شروع فرایند یافتن شغل در عمان، توصیه می شود که متقاضی طبق تخصص و مهارت خود، یک پیشنهاد کاری یا “Job Offer” از یک کارفرمای معتبر در عمان دریافت کند.
از دیگر عواملی که برای کار در عمان باید در نظر گرفت. می توان به بررسی نرخ بیکاری در روند مهاجرت کاری، رونق اقتصادی، صنایع حاکم در این کشور که به دلیل موقعیت قرار گیری در حاشه خلیج فارس بیشتر در حیطه نفت و گاز می باشد، اشاره کرد. قابل ذکر است که نرخ بیکاری در کشور عمان پایین بوده و تحلیل دقیق آن می تواند برای شناخت بازار کار در عمان بسیار کمک کننده باشد. به طور کلی آمار های ثبت شده حاکی از آن است. که کشور عمان با کمبود نیروی کار متخصص در برخی از مشاغل در حیطه های مختلف نفت و گاز، مکانیک و پزشکی مواجه می باشد.
شرایط کار در کشور عمان
مقررات و شرایط کاری در کشور عمان با محدودیت های زیادی برای استخدام افراد خارجی همراه است. یکی از اصلی ترین شروط برای دریافت ویزای کار و مهاجرت از طریق کار به عمان، داشتن مجوز اقامت برای متقاضی کار است. زیرا فرد بدون این مجوز اجازه اقامت در این کشور را نخواهد داشت. بنابراین، برای درخواست اقامت کاری در عمان، فرد متقاضی کار باید از طریق یک کارفرما در عمان به کار دعوت شود.
شناخت شرایط کار در عمان
- دارای سن حداقل 21 سال و حداکثر 60 سال
- دارای پیشنهاد شغلی از سوی یک کارفرما
- دریافت مجوز کار و اقامت در عمان
- تسلط به زبان انگلیسی یا عربی
- داشتن رزومه کاری قوی
توجه به محدودیت های سنی در نظر گرفته شده برای شرایط کاریابی در کشور عمان جهت اخذ مجوز کار در عمان برای کارجویان در رشته های شغلی مختلف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. در واقع کشور عمان به افرادی مجوز کار می دهد که سنشان بین 21 سال و حداکثر 60 سال باشد. همان طور که در جدول بالا اشاره شد، تسلط نسبتا خوب متقاضی به زبان عربی یا انگلیسی از دیگر ضروری ترین شرایط کاریابی در عمان می باشد. قابل ذکر است که فرد برای کار در عمان نیازی به ارائه مدرک بین المللی زبان انگلیسی نخواهد داشت.
مدارک لازم برای کار در کشور عمان
محدودیت های سنی برای کاریابی در عمان برای افراد در حوزه های مختلف بسیار حائز اهمیت است. در واقع، این کشور مجوز کار را صادر می کند برای افرادی که سن آن ها بین 21 تا 60 سال باشد. همچنین، تسلط نسبتاً خوب متقاضی به زبان عربی یا انگلیسی از مهم ترین شرایط کاریابی در عمان محسوب می شود. اهمیت ارائه مدرک بینالمللی زبان انگلیسی برای کار در این کشور نیز باید تأکید شود.
- 2 قطعه عکس پاسپورتی جدید در ابعاد 6 در 4
- ارائه پاسپورت و مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه
- ارائه دعوت نامه کاری از طرف کارفرما یا فرم ثبت شرکت در عمان
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی و فایل رزومه کاری مرتبط با شغل مورد نظر و سابقه بیمه کاری
- ارائه گواهی عدم سو پیشینه برای سفارت
- پرداخت هزینه های صدور ویزای کار و سفارت
در واقع برای کار در عمان، متقاضی بعد از دریافت دعوت نامه کاری و ارائه مدارک لازمی که در قسمت بالا به آن ها اشاره شد، باید برای دریافت ویزای کاری خود مدارک مهمی مانند فرم درخواست ویزا را که به صورت آنلاین تکمیل شده است، زیراکس گرفته و به همراه نسخه اصلی تمام مدارک و یک نسخه به صورت ترجمه رسمی از آن ها را برای سفارت ارسال کند.
ویزای کاری عمان
یکی از دلایل اصلی تقاضا بسیار بالا برای دریافت ویزای کاری عمان یا “Oman working visa”، فرایند سریع و آسان آن بدون نیاز به ارائه مدرک زبان با نمره بالا است. به طور کلی، امکان دریافت ویزای جستجوی کار در عمان و یا دریافت ویزای کار عمان برای متقاضیان وجود دارد.
ویزای جست و جوی کار عمان Oman job seeker visa
ویزای جستجوی کار در عمان، به نوعی با ویزای توریستی برای سفر به عمان و یافتن کار در این کشور با رعایت شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت از طریق کار به این کشور، مرتبط است. بنابراین، متقاضی با داشتن یک ویزای توریستی به منظور جستجوی کار در کشور عمان، به این کشور سفر می کند یا می تواند از طریق یک کارفرمای عمانی که در این کشور اقامت دارد، نسبت به دریافت مجوز کار اقدام کند. به عبارت دیگر، کارفرما باید فرد را با مسئولیت خود برای کار در عمان دعوت کند.
ویزای کاری عمان از طریق دعوت به کار Oman employment visa
در این روش فرد با دریافت پیشنهاد کاری از کارفرما برای کار در عمان، به مصاحبه کاری دعوت می شود. پس از انجام مصاحبه در صورت درخواست کارفرما و شرکت در آزمون های ارزیابی، متقاضی می تواند ویزای توریستی خود را به ویزای کار در عمان تغییر دهد. مدت زمان اقامت از طریق ویزای کار در عمان ۲ سال می باشد.
درآمد کشور عمان
در حال حاضر هر ریال عمانی تقریباً معادل 2.59 دلار آمریکایی است و میانگین درآمد کشور عمان برای بیشتر دسته بندی ها و رشته های شغلی حدود 1000 ریال عمانی می باشد. واقعیت این است که ارزش بالای واحد پول عمان و سطح درآمد و حقوق بالا در این کشور، می تواند تشویق کننده برای ارسال درخواست های کار در عمان توسط متقاضیان باشد. از این رو، کار در عمان به شدت جذاب به نظر می رسد.
میزان درآمد و حقوق دریافتی افراد در عمان رابطه مستقیمی با مهارت و میزان سابقه کاری آن ها دارد. به طور کلی، حداقل درآمدی که توسط وزارت کار عمان برای کارمندان تعیین شده است، حدود 450 ریال عمانی است. در حال حاضر، میانگین حقوقی که افراد در عمان دریافت می کنند، تخمین زده شده حدود 1780 ریال عمانی است.
در خصوص حداکثر درآمد و حقوقی که افراد متخصص در حوزه های مختلف مانند مهندسی، پزشکی و مدیریت می توانند به عنوان کارمندان در عمان دریافت کنند، مبلغی حدود 7900 ریال عمانی است. به عبارت دیگر، طبق شرایط اخذ ویزای کار و قوانین سختگیرانه اشتغال افراد خارجی در عمان، حداکثر میزان درآمد و حقوق دریافتی تنها برای افرادی ممکن خواهد بود که بهعنوان متخصصان تأیید شده با دریافت ویزای کاری عمان به این کشور مهاجرت کنند.
مشاغل مورد نیاز عمان
لیست مشاغل مورد نیاز عمان برای دریافت ویزای کار در عمان، هر سال توسط سازمان وزارت کار این کشور منتشر می شود. به طور کلی مشاغل مورد نیاز برای کار در عمان در حیطه های شغلی مختلفی مانند حوزه های مهندسی، پزشکی و درمان، ساختمان و ساخت و ساز، فناوری اطلاعات، گردشگری و مهمانداری و حوزه تدارکاتی می باشند. طبق جدیدترین لیستی که از سازمان وزارت کار کشور عمان منتشر شده است، مشاغل مورد نیاز برای کار در عمان به شرح جدول زیر می باشد.
جدید ترین مشاغل مورد نیاز عمان
- مهندس ارشد تست امنیت اطلاعات
- پزشک عمومی و متخصص
- مدیر فروش و توسعه تجارت
- پرستار
- مدرسان مهندسی معماری مکانیکی و دریایی
- مدیر فنی مدرس مهندسی هوانوردی
- رئیس دپارتمان مطالعات تجاری
- مدیر پروژه
- مدیر تجاری
- دستیار اجرایی
- متخصص امنیت و IT
- متخصص تعمیرات صنایع گازی
- معلمان ابتدایی در رشته های مختلف
- متخصص صنایع پتروشیمی
- راننده
- مکانیک
بر خلاف عقیده عمومی که معتقدند مشاغل مرتبط با صنعت پزشکی از پر درآمد ترین رشته های شغلی هستند، در کشور عمان، پردر آمد ترین و بهترین کسب و کار ها به دسته بندی انواع رشته های مدیریتی تعلق دارند. از جمله حوزه های مدیریتی محبوب می توان به مدیریت فروش و توسعه تجارت و همچنین هرگونه گرایشی در حوزه مدیریت کسب و کار یا بهطور خلاصه MBA اشاره کرد.
کار در عمان برای ایرانیان
با توجه به نزدیکی عمان به ایران و همچنین وجود جمعیتی که از ایران مهاجرت کردهاند، شرایط مهاجرت به عمان از طریق کار، زندگی و تحصیل در این کشور برای ایرانیان بسیار مناسب است. متقاضیان ایرانی میتوانند بهراحتی پس از دریافت دعوتنامه معتبر، برای اخذ ویزای کار در عمان اقدام کنند. بهترین و سریعترین راه برای یافتن شغل در عمان برای ایرانیان، جستجوی شغل از طریق وبسایتهای کاریابی معتبر و ارسال رزومه و انگیزهنامه قوی و مرتبط با شغل موردنظر است.
از سال ۲۰۱۱ به بعد، با رشد روزافزون پتانسیلهای اقتصادی و تنوع شغلی در عمان، بسیاری از ایرانیان از کشور امارات متحده عربی و شهر دبی به پایتخت عمان، یعنی شهر مسقط مهاجرت کرده و بخش عمدهای از بازار کار در عمان را در اختیار گرفتهاند. همچنین، برخی ایرانیان از شهرهای جنوبی ایران نظیر شیراز، بوشهر و بندرعباس به دلیل سهولتهای مرتبط با سفر به عمان، درآمد و حقوق بالا و همچنین امکانات آسانی برای دریافت ویزای کاری، کشور عمان را بهعنوان مقصد کاری انتخاب میکنند.
نحوه کاریابی در کشور عمان
لیست سایت های کاریابی در عمان
- www.bayt.com
- www.wisdomjobsgulf.com
- oman.tanqeeb.com
- www.naukrigulf.com
- www.gulftalent.com
- jobs.google.com
- www.monster.com
در واقع متقاضی با مراجعه به این سایت ها می تواند اطلاعات زیادی از شرایط کاریابی، حداقل درآمد و حقوق ها بدست آورده و مهم تر از آن نسبت به ارسال رزومه و انگیزه نامه برای انواع فرصت های شغلی به روز و فعال در شهرهای عمان اقدام کند. لازم به ذکر است که جست و جو مشاغل در سایت های کاریابی در عمان دارای معایبی مانند ارسال آگهی های اشتباه، عدم دسترسی برای پیگیری درخواست ها و آپلود رزومه ها و عدم ارائه اطلاعات کامل و صحیح می باشند.
مزایا و معایب کار در عمان
در نظر گرفتن مزایا و معایب کار در عمان برای متقاضیان میتواند نقش بسیار مهمی در تسهیل ورود آنها به این بازار کار ایفا کند. از جمله مزایای کار در عمان، میتوان به وجود چرخه اقتصادی پایدار با ارزش پول بالا و نیز بازار کار مزده در بسیاری از رشتههای تحصیلی اشاره کرد. همچنین، مزایای دیگر کار در عمان شامل شرایط اخذ ویزای کار و سطح درآمد در این کشور است.
مزیت های کار در عمان
- نزدیکی به ایران و امکان راحت سفر کردن به عمان
- درآمد بالا و امکان دریافت حقوق به دلار
- فرآیند راحت و سریع برای دریافت ویزای کار
- عدم نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی آزمون آیلتس، تافل و …
مدت زمان ویزای کار در عمان که یک یا دو سال می باشد. لازم به ذکر است که دریافت انواع ویزای کار عمان منجر به اخذ اقامت دائم عمان و یا دریافت پاسپورت عمانی نمی شود. در واقع از اصلی ترین معایب کار در عمان با وجود دریافت اقامت کاری عمان و تمدید ویزای کار این کشور تا 5 سال، این است که فرد موفق به دریافت اقامت دائم عمان نمی شود و باید پس از اتمام مدت زمان ویزای کاری خود، در صورتی که کارفرمای جدیدی پیدا نشود، این کشور را ترک کند.
معایب کار در عمان
- عدم اخذ اقامت دائم و دریافت پاسپورت عمانی
- افراد با حقوق زیر ۵۰۰ ریال عمان امکان به همراه بردن خانواده خود به عمان را ندارند.
- عدم حمایت مالی کارفرما در صورت کاریابی از طریق سایت ها
برخلاف ویزای کاری بسیاری از کشور های اروپایی که همسر و خانواده فرد نیز به همراه فرد متقاضی می توانند به کشور مقصد سفر کرده و از کلیه حقوق شهروندی مانند تحصیل و حق کار بهره مند شوند، طبق شرایط کاریابی عمان اگر درآمد و حقوق دریافتی متقاضی کار در عمان توسط کارفرما زیر ۵۰۰ ریال مشخص شده باشد، فرد نمی تواند خانواده خود را به عمان دعوت کند.
در این راستا کارشناسان مجرب بابک ویزا می توانند در کلیه مراحل کار در عمان، شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت از طریق کار همراه متقاضیان عزیز باشد.
بدون دیدگاه