پذیرش مشروط

پذیرش مشروط یا کاندیشنال چیست؟

هر سال، تعداد زیادی از افراد از سراسر جهان به منظور ادامه تحصیلات خود به کشور های دیگر مهاجرت می‌ کنند. با این حال، یک قسمت قابل توجهی از آن‌ ها به دلایل مختلف (مانند کسب نمره پایین در آزمون زبان یا ناقص بودن مدارک) نمی‌ توانند شرایط ورود به دانشگاه مورد نظر خود را برآورده کنند. در چنین مواردی، دانشگاه‌ ها معمولاً به دانشجویان امکان می‌ دهند تا به صورت مشروط به تحصیلات خود ادامه دهند. به عنوان مثال، اگر کسب نمره 6.5 در آزمون آیلتس یکی از شرایط اصلی برای پذیرش باشد و شما نتوانید این نمره را کسب کنید، در این صورت دانشگاه به شما پذیرش مشروط یا کاندیشنال (Conditional Admission/Acceptance) می‌ دهد و از شما می‌ خواهد تا در یکی از دوره‌ های معتبر زبان مانند ESL شرکت کنید. در این مقاله از سایت بابک ویزا به بررسی و شناخت انواع پذیرش ها و پذیرش مشروط می پردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

در فرایند مهاجرتی در صورتی که پس از پایان دوره موفق به کسب نمره خوبی در آزمون آیلتس شوید، می‌ توانید پذیرش قطعی بگیرید و وارد دانشگاه شوید. در غیر این صورت، ویزای تحصیلی به شما اعطا نخواهد شد. اما انواع پذیرش مشروط چیست؟ پس از دریافت نامه پذیرش مشروط، چه کار هایی باید انجام داد؟ کدام یک از افراد می توانند پذیرش مشروط دریافت کنند؟ آیا همه دانشگاه‌ ها این فرصت را به دانشجویان می‌ دهند؟ در ادامه، به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد و شما را با روند اخذ پذیرش مشروط در کشور های کانادا، استرالیا و آمریکا آشنا خواهیم کرد.

آشنایی با انواع پذیرش

معمولا در هر کشوری پذیرش دانشجویان در کل به دو صورت مشروط و غیر مشروط انجام می‌ شود:

پذیرش مشروط

معنی پذیرش مشروط این است که شما شرایط لازم برای اخذ پذیرش قطعی را ندارید، اما به شما فرصت داده می‌ شود تا در زمان مشخصی شرایط مورد نیاز را برآورده کنید. اما اگر موفق نشدید، درخواست شما برای اخذ پذیرش قطعی یا صدور ویزای دانشجویی رد خواهد شد.

پذیرش مشروط

پذیرش غیر مشروط

در مقابل، پذیرش غیر مشروط یا Unconditional Admission به معنی داشتن تمام شرایط لازم برای دریافت ویزا است. با این نوع پذیرش، می‌ توانید بدون هیچ مشکلی به کشور مقصد مهاجرت کرده و ویزای تحصیلی را دریافت نمایید.

دلایل اخذ پذیرش مشروط کدامند؟

دلایل گوناگونی باعث می‌ شوند تا دانشجویان نتوانند از طرف دانشگاه مورد نظر خود پذیرش قطعی دریافت کنند که مهم‌ ترین آن‌ ها عبارت هستند از:

  1. رعایت نکردن موارد ذکر شده در بیانیه GTE‌ (مخصوص استرالیا)
  2. عدم کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
  3. عدم کسب حداقل معدل مورد نیاز
  4. کسب نمره پایین در آزمون‌ زبان
  5. مشکلات مرتبط با سلامتی
  6. آماده نبودن برخی مدارک
  7. نداشتن بیمه درمانی
  8. تمکن مالی ناکافی
توجه

هر چه موارد فوق در پرونده مهاجرتی شما بیشتر باشد، شانس شما برای دریافت پذیرش مشروط کاهش خواهد یافت و حتی ممکن است دانشگاه به کل درخواست پذیرش شما را رد کند. بنابراین قبل از اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی مطمئن شوید از شرایط کافی برای ادامه تحصیل برخوردار هستید.

نامه پذیرش مشروط چیست؟

وقتی که یک دانشجو شرایط لازم برای اخذ پذیرش دائم یا قطعی را ندارد، دانشگاه ممکن است یک نامه پذیرش مشروط برای او تهیه کند. این نامه حاوی درخواست به فرد متقاضی برای تکمیل مدارک مورد نیاز در یک بازه زمانی مشخص است و سپس تحویل آن‌ها به دانشگاه مربوطه درخواست می‌شود. در این نامه، اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی دانشجو، شرایط درخواستی، هزینه تحصیل، جزئیات دوره و زمان برگزاری کلاس‌ها ذکر می‌شود. نامه پذیرش مشروط معمولاً به صورت آنلاین ارسال می‌شود، بنابراین حتماً باید به صورت منظم ایمیل یا حساب کاربری خود در وب‌سایت دانشگاه را بررسی کنید.

پس از دریافت نامه پذیرش مشروط چکار کنم؟

پس از دریافت نامه پذیرش مشروط مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • نامه دریافتی از دانشگاه را با دقت مطالعه کنید.
  • در صورت داشتن سوال یا وجود هر نوع مشکلی در نامه با دانشگاه مربوطه تماس بگیرید.
  • از طریق ایمیل به نامه دریافتی پاسخ دهید.
  • تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات موجود بکار بگیرید.
  • پس از حل مشکل مورد نظر دوباره تمام مدارک درخواستی را به دانشگاه بفرستید.
  • منتظر دریافت پاسخ از طرف دانشگاه بمانید.
  • اخذ پذیرش قطعی

​چه کسانی می‌توانند پذیرش مشروط دریافت کنند؟

​چه کسانی می‌توانند پذیرش مشروط دریافت کنند؟

دانش‌آموزان و دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به منظور دریافت پذیرش مشروط اقدام کنند. هرچند در هر کشوری انواع مختلفی از ویزای موقت نیز وجود دارد که به صورت مشروط به افراد مختلف، مانند جویایان کار، پناهندگان، دارندگان کسب‌وکار، سرمایه‌گذاران و غیره اعطاء می‌شوند. به عنوان مثال، افراد جویای کار ممکن است به دلایلی مانند ناقص بودن مدارک مرتبط با سابقه کار و غیره، ویزای کاری مشروط دریافت کنند. برخی از این ویزاها ماهیتی موقت دارند و تنها برای مدت زمان مشخصی، مانند 6 ماه، معتبر هستند و امکان تمدید آن‌ها وجود ندارد. همچنین، برخی از ویزاهای موقت می‌توانند در صورت رعایت شرایط و تکمیل مدارک مورد نیاز، تمدید یا تبدیل به ویزای دائم شوند. با این حال، لازم به ذکر است که استفاده از اصطلاح “پذیرش مشروط” یا “کاندیشنال” عمدتاً در مورد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استفاده می‌شود.

اخذ پذیرش مشروط از کشور استرالیا

اخذ پذیرش مشروط یکی از راه های رایج جهت ورود به کشور استرالیا و تحصیل در دانشگاه‌ های آن کشور است. دلیل های مختلفی مانع از دریافت پذیرش قطعی در کشور استرالیا می‌ شوند که از بین  مهم‌ ترین آن‌ ها می‌ توانیم به عدم رعایت شرایط بیانیه GTE، کسب نمره پایین در آزمون‌ زبان (آیلتس، تافل، PTE و…)، سابقه های تحصیلی ضعیف (GPA پایین) و دارا نبودن بیمه درمانی OSHC اشاره کنیم.

در کشور استرالیا هرکدام از ایالت ها و دانشگاه ها در رابطه با اخذ پذیرش مشروط دارای قوانین منحصر به فرد هستند و نمی‌ توان یک سیستم کلی برای آن تعریف کرد. بنابراین برای دریافت اطلاعات دقیق‌ تر، بهتر است با دانشگاه یا موسسه مورد نظر خود تماس بگیرید. در مرحله آخر نیز به دانشجویان در صورت رعایت شرایط درخواستی یک نامه تاییدیه ثبت‌نام (CoE) تعطا می شود که با استفاده از آن می‌ توانند اقدام به دریافت ویزای تحصیلی نمایند.

اخذ پذیرش مشروط از کشور کانادا

هر ساله، مانند استرالیا، کشور کانادا نیز به تعداد زیادی از دانشجویان بین‌ المللی پذیرش مشروط می‌ دهد. در کانادا، در صورتی که یک دانشجو نتواند شرایط مورد نیاز دانشگاهی که انتخاب کرده است را برآورده کند، به او مجوز تحصیلی یا استادی پرمیت (Study Permit) موقت اعطا می‌شود. مدت اعتبار این پرمیت بستگی به قوانین دانشگاه و شرایط پرونده فرد متقاضی دارد. به عنوان مثال، اگر شما نمره پایینی در آزمون IELTS بگیرید، ممکن است دانشگاه با ارائه نامه‌ی پذیرش مشروط از شما بخواهد که در دوره‌های ESL به منظور تقویت زبان خود به مدت یک سال شرکت کنید.

در نهایت، به افرادی که موفق به پشت سر گذاشتن این مرحله می‌شوند، LOA یا نامه‌ی پذیرش (مخفف Letter of Acceptance) اعطا می‌شود. این نامه شامل اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی دانشجو، نام و نوع دانشگاه (دولتی، غیردولتی و غیره)، شماره DLI، هزینه و مدت زمان دوره تحصیلی و غیره است. در اینجا نیز باید توجه داشت که دانشجویان باید پس از دریافت LOA (در استان کبک، CAQ) و قبل از شروع کلاس‌های دانشگاه، مجدداً تمدید استادی پرمیت خود را انجام دهند. همچنین، به خاطر داشته باشید که شما تنها می‌توانید پذیرش مشروط از دانشگاه‌ها یا موسساتی که توسط DLI (موسسات زبان معتبر) تایید شده اند، دریافت کنید.

اخذ پذیرش مشروط از کشور آمریکا

دانشجویان و دانش‌آموزان از سرتاسر جهان می‌توانند با دریافت پذیرش مشروط از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی آمریکا، تحصیل خود را در این کشور ادامه دهند. کسب نمره پایین در آزمون زبان انگلیسی، به خصوص در آزمون‌هایی مانند آیلتس، تافل و دوئولینگو، از مهم‌ترین دلایل صدور پذیرش مشروط در آمریکا است. در این حالت، از افراد خواسته می‌شود تا در یک برنامه فشرده زبان انگلیسی با نام “Intensive English Program” شرکت کنند. زمان و شیوه برگزاری این دوره‌ها به قوانین هر دانشگاه بستگی دارد. به عنوان مثال، برخی دانشگاه‌ها اجازه می‌دهند تا دانشجویان همزمان در کلاس‌های درس و دوره‌های زبان انگلیسی مرتبط با پذیرش مشروط شرکت کنند.

لازم به ذکر است که هر دانشگاه در آمریکا الزاماً به دانشجویان پذیرش مشروط نمی‌دهد و برخی از آن‌ها تنها برای مقاطع تحصیلی خاص و رشته‌های مشخصی این امکان را فراهم می‌کنند. بنابراین، قبل از انتخاب دانشگاه، بهتر است شرایط و قوانین آن را به دقت مطالعه کنید. پس از کسب نمره قبولی در آزمون مورد نظر، دانشجویان باید با بخش پذیرش دانشگاه تماس بگیرند و درخواست به‌روزرسانی وضعیت پرونده خود را از آن‌ها بکنند. در پایان، به دانشجویانی که شرایط درخواستی دانشگاه را برآورده می‌کنند، فرمی به نام I-20 ارسال می‌شود. این فرم، امکان دریافت پذیرش دائم و ویزای تحصیلی (مانند F-1) را به آن‌ ها می‌ دهد.

نکاتی در رابطه با اخذ پذیرش از دانشگاه‌ ها

نکاتی در رابطه با اخذ پذیرش از دانشگاه‌ ها

رعایت نکته های گفته شده در این قسمت می‌ تواند تا حد بالائی به شما در دریافت پذیرش غیر مشروط کمک نماید. با این حال به منظور افزایش شانس خود توصیه می کنیم از یک موسسه مهاجرتی حرفه‌ ای و معتبر مشاوره بگیرید. بابک ویزا با سابقه درخشان خود در زمینه مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و … در کنار  شما عزیزان می باشد.

  1. به منظور اطمینان از شرایط و قوانین پذیرش با دانشگاه یا سازمان مربوطه تماس بگیرید.
  2. قبل از اقدام به اخذ پذیرش حتما از کامل بودن مدارک خود اطمینان حاصل کنید.
  3. در فرصت داده شده تمام تلاش خود را برای کسب شرایط مورد نظر بکار بگیرید.
  4. پس از اخذ پذیرش مشروط حتما در دوره‌های پیشنهادی دانشگاه شرکت کنید.
  5. قبل از اقدام برای اپلای مطمئن شوید که از تمکن مالی خوبی برخوردار هستید.
  6. دانشگاه یا موسسه‌ ای را انتخاب نمائید که برای شرایط فعلی شما مناسب است.
  7. ضرب‌العجل‌ های تعیین شده از طرف دانشگاه یا اداره مهاجرت را جدی بگیرید.
  8. به شکل منظم با دانشگاه، سفارت یا اداره مهاجرت تماس حاصل کنید.
  9. قوانین و شرایط اخذ پذیرش در کشور مورد نظرتان را مطالعه کنید.
  10. از قبل به بهترین شکل خود را برای شرکت در آزمون زبان آماده نمائید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *