شتاب دهنده کسب و کار چیست؟
اگر بخواهیم شتاب دهنده کسب و کار را به زبان ساده تعریف کنیم باید بگوییم که شتاب دهنده کسب و کار، به مراکز و شرکت هایی گفته می شود که با حمایت کار آفرینان و آموزش روش های پیشرفت به آن ها، سرعت کار را تا رسیدن به مرحله ی سود دهی افزایش می دهند. در ادامه این مقاله شتاب دهنده کسب و کار از سایت بابک ویزا به بررسی کامل شتاب دهنده کسب و کار می پردازیم. با ما همراه باشید.
شایان ذکر است که شرکت های شتاب دهنده استارتاپ، به صاحبان ایده های نو و کارآفرینان کم تجربه، در زمینه های زیر کمک می کنند.
- مالی،
- آموزشی،
- بازاریابی و
- تبلیغات
این حمایت ها از زمان ارائهی ایده و در مراحل طراحی، راه اندازی، تولیدِ محصول، بازاریابی و فروش، به صورت پیوسته به کار آفرینان ارائه می شود.
چگونه به مشاوره های شرکت های شتاب دهنده اطمینان کنیم؟
شایان ذکر است که شرکت های شتاب دهنده کسب و کار که به عنوان سرمایه گذار اولیه، هزینه های شروع کار را بر عهده می گیرند و در مرحله سود دهی، سهم خود را از منابع فروش محصول یا خدمات، باز پس می گیرند و این موضوع، خود تضمینی برای مسئولیت پذیری و قابل اعتماد بودن این قبیل شرکت ها است.
وظایف شتاب دهنده کسب و کار
همان طور که اشاره کردیم، هدف شتاب دهنده کسب و کار، توسعه و گسترش کسب و کار های نوپا است. اما این هدفِ کلی در قالب یک سری مسئولیت ها و وظایف، توسط بخش های مختلف یک شرکت به دست می آید. این وظایف و مسئولیت ها عبارت اند از:
- حمایت مالی
- افزایش سرعت پیشرفت
- تبلیغات
- آموزش
- مشارکت
حمایت مالی
هر کسب و کاری چه کوچک یا کسب و کار بزرگ، برای راه اندازی و پیشرفت، به سرمایه نیاز دارد و کار آفرینان از روش های مختلفی، مانند سرمایه شخصی، وام های بانکی، مشارکت با سرمایه گذاران و… به سرمایه ی اولیه برای راه اندازی کسب و کار دست پیدا می کنند. در این راستا، یکی از وظایف شتاب دهنده های کسب و کار برای ایجاد و توسعه ی استارت آپ ها، حمایت مالی می باشد. به عبارت بهتر، شتابدهندگان کسب و کار، با تأمین هزینه ها در بخش های مختلف کسب و کار های نوپا، مسیر پیشرفت را برایشان هموار می نمایند.
افزایش سرعت پیشرفت
همان گونه که از اسمِ شتاب دهنده پیداست، یکی از اهداف اصلی آن افزایش سرعت پیشرفت کسب و کار های نوین و استارتاپ هایی است که خودشان به دلایل گوناگونی فرصت و توانایی پیشرفت را ندارند و با کمک یک شتاب دهنده ی کسب و کار، به سرعت مسیر راه اندازی و پیشرفت را می پیمایند. شایان ذکر است، هر اندازه یک کسب و کار سریع تر پیشرفت نماید، در مدت زمان کمتری به سود دهی می رسد و مرکز شتاب دهنده ای هم که آن را حمایت کرده است، زود تر سود خود را دریافت می کند.
تبلیغات
یکی دیگر از وظایفی که یک شتاب دهنده کسب و کار بر عهده دارد، تبلیغاتی است که به منظور بازاریابی کسب و کار های نوپا باید صورت بگیرد تا آن کسب و کار ها شناخته شوند و مشتریان و کاربران بیشتری به خود جذب نمایند. شایان ذکر است که شتاب دهنده های کسب و کار این بخش از مسئولیت خود را یا به صورت درون سازمانی و با استفاده از کارکنان خود انجام می دهند یا کار را به شرکت های تبلیغاتی حرفه ای واگذار می کنند.
آموزش
آموزش صاحبان و اعضای کسب و کار های نوپا برای پیشرفت و توسعه ی کسب و کارشان از دیگر وظایف مهم شرکت های شتاب دهنده است. در واقع، علاوه بر گرفتن ماهی برای کار آفرینان کم تجربه، ماهی گیری را هم به آن ها یاد می دهند!
شایان ذکر است که مراکز شتاب دهنده با آموزش عناوینی مانند «مدیریت سرمایه»، «روش های بازاریابی»، «راه های مدیریتی» و… صاحبان و کارکنان کسب و کار های نوپا را به گونه ای آماده می کنند که پس از مدتی بتوانند خودشان از پسِ توسعه ی کسب و کارشان بر بیایند.
مشارکت
تمامی شتاب دهنده های کسب و کار با این امید، ایده ی تجاری و کسب و کار نوپای شما را حمایت می کنند که بعد از کسب موفقیت بتوانند در سود آینده ی آن سهیم باشند و به همین دلیل، جدای از بحث حمایتی و آموزشی، شریک شما هم محسوب می شوند .
مراحل همکاری با شتاب دهنده های کسب و کار
در صورتی که قصد دارید به عنوان «صاحب یک ایدهی تجاری» یا «مدیر یک کسب و کار نوپا» از شتاب دهنده های کسب و کار کمک و حمایت دریافت کنید، باید مراحل زیر را طی نمایید:
- ثبت درخواست پذیرش
- بررسی اولیه
- آماده سازی اولیه
- دورهی شتاب دهی
- ارائه به سرمایه گذاران
ثبت درخواست پذیرش
اولین قدم جهت همکاری با یک شتاب دهنده کسب و کار، ثبت درخواست پذیرش در مرکز شتاب دهنده میباشد. شما باید اطلاعات اولیه مورد نیاز – که توسط شرکت تعیین میگردد – را در فرم هایی که از قبل آماده شده اند وارد نمایید. ایده ی خود را به صورت کلی بیان کنید.
بررسی اولیه
در مرحله ی بعد، مرکز شتاب دهنده، تمام درخواست های کسب و کار های ارائه شده را بررسی می نماید و از بین آن ها، ایده های بهتر و با شانس موفقیت بالا تر را برای بررسی های بیشتر انتخاب می کند. اگر شما هم از مرحله ی اول عبور کردید و به این مرحله رسیدید، باید ایده ی خود را به طور کامل و با جزئیات شرح دهید تا نظر کارشناسان مرکز شتاب دهنده را جلب نمایید. شایان ذکر است که با گرفتن تأیید از کارشناسان، می توان گفت که نیمی از مسیر را رفته اید. در ادامه چند مورد آموزش که به نظر ما، می تواند در این زمینه برای شما عزیزان مفید باشد را در قالب لیست خدمت شما ارائه کرده ایم:
آماده سازی اولیه
مرحله ی آماده سازی اولیه را می توان به نوعی شروع کار شما دانست. در این مرحله، مرکز شتاب دهنده طی یک دورهی 1 الی 3 ماهه به کسب و کار های نوپا انواع آموزش های مختلف، مانند: «مفاهیم کسب و کار»، «روش های توسعه و گسترش کسب و کار»، «انواع مدیریت سازمانی» و بسیاری دیگر از مهارت ها و دانش های لازم برای راه اندازی و گسترش کسب و کار را یاد می دهد. لازم به ذکر است که در پایان دوره ی آماده سازی اولیه، برخی از استارت آپ ها که پتانسیل بالایی از خود نشان داده اند برای مرحله ی بعد یعنی دوره شتاب دهی انتخاب می گردند.
دوره شتاب دهی
مدت زمان دورهی شتاب دهی، به طور معمول بین 4 الی 6 ماه می باشد. ولی برای برخی از کسب و کار ها و ایده های کارآفرینی ممکن است بیش از این طول بکشد. در طی این دوره، کسب و کار هایی که باقی مانده اند، به چند روش از مرکز کسب و کار، سرمایه دریافت می کنند.
- در اولین روش، صاحبان طرح، سهام کسب و کار خود را (در حدود 10 الی 20 درصد) به مرکز شتاب دهنده واگذار می کنند و در ازای آن، مبلغی پول برای توسعه ی کسب و کار نو پای خود، دریافت می نمایند.
- در روش دوم، کسب و کار های نوپا مبلغی را به عنوان وام از شرکت های شتاب دهنده دریافت می نمایند و به آن ها تضمین می دهند که در طی مدت زمان معلومی، سرمایه اولیه را به همراه سود به آنها بر می گردانند.
شایان ذکر است که کسب و کار های نوپا و استارتاپ ها، در طول دورهی شتاب دهی نیز از راهنمایی ها و کمک های مشاوران و مربیان مرکز شتابدهنده کسب و کار، بهره می برند.
ارائه به سرمایه گذاران
آخرین مرحله ای که مراکز شتاب دهنده کسب و کار، در آن به شما کمک می نمایند، مرحله ای است که شما کسب و کار خود را به سرمایه گذاران مختلف معرفی می کنید تا سرمایه ی بیشتری جذب نمایید و بتوانید بدونِ کمک گرفتن از شتاب دهنده کسب و کار، تجارت و بیزینس خود را توسعه و گسترش دهید. شایان ذکر است که هدف اصلی این کار، ایجاد ارتباط بین کسب و کار شما و سرمایه گذاران است تا هر چه زود تر سرمایه های بیشتری را جهت گسترش کسب و کار خود به دست بیاورید.
مزایای شتاب دهنده کسب و کار
شتاب دهنده کسب و کار مزایای مختلفی دارد که ممکن است تا به اینجا از آن ها آگاه شده باشید. اما با این حال در این بخش مزایای شتاب دهنده کسب و کار را باهم مرور می کنیم:
- افزایش سرعت راه اندازی و پیشرفت کسب و کار
- آموزش مهارت های راه اندازی و مدیریت کسب و کار
- ایجاد ارتباطات گسترده برای پیشرفت کسب و کار
- جذب سرمایه و آموزش روش های جذب سرمایه گذار
- برخورداری از توان و دقت بالا در تحلیل و بررسی بازار کار
- تبلیغات برای آشنایی بازار هدف با محصولات، تولیدات یا خدماتِ کسب و کار شما
بدون دیدگاه