به جهت دانشگاه های معتبر کشور ترکیه، تحصیل در ترکیه یکی از اهداف بسیاری از علاقمندان برای کسب علم و رتبه های علمی سطوح مختلف می باشد که با توجه به شرایط مناسب برای ایرانی ها، هر ساله شمار بالایی از مردم ایران برای آن اقدام می کنند.
تحصیل در ترکیه
کشور ترکیه یکی از مقاصد آموزشی محبوب برای دانشجویان بین المللی است و هر ساله دانشجویان بسیاری به منظور تحصیل در ترکیه در این دانشگاه های این کشور درخواست مهاجرت تحصیلی می کنند و دلیل محبوبیت تحصیل در ترکیه، داشتن سیستم آموزشی پویا و برنامه های تحصیلی متنوع، می باشد که کشور ترکیه را به عنوان یک مقصد با اهمیت برای تحصیل در رشته های مختلف شناخته می شود. کشور ترکیه در کنار ارائه رشته های مختلفی چون علوم پایه، مهندسی، علوم انسانی، علوم پزشکی، هنر و طراحی و مدیریت، دارای دانشگاه هایی است که دارای رتبه های علمی بالایی است که می تواند به دانشجویان شرایط علمی عالی و در آینده جایگاه اجتماعی قابل قبولی را برای این عزیزان به ارمغان آورند. از دلایلی که تحصیل در ترکیه را یکی از گزینه های محبوب ایرانی ها برای مهاجرت به ترکیه تبدیل کرده است، نزدیک بودن کشور ترکیه به ایران و داشتن شرایط آب و هوایی و فرهنگ تقریبا مشابه با فرهنگ مردم ایران می باشد.
ویزای تحصیلی ترکیه
یکی از قدم های الزامی برای تحصیل در ترکیه، دریافت ویزای تحصیلی می باشد که این ویزا به شما به عنوان یک دانشجوی خارجی اجازه می دهد تا در مدت تعیین شده در کشور تٌرکیه به تحصیل بپردازید. دریافت ویزای تحصیلی در تٌرکیه مراحلی را شامل دارا می باشد که لازم است برای دریافت ویزای خود آن ها را طی کنید.
- دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه: اولین قدم برای دریافت ویزای تحصیلی در ترکیه، اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه ترکیه است که قصد تحصیل در ترکیه و در آن دانشگاه را دارید. شما باید در دانشگاهی که قصد دارید تحصیل کنید، پذیرفته شوید و یک نامه پذیرش رسمی از دانشگاه مورد نظر دریافت کنید. این نامه شامل اطلاعاتی از جمله نام دانشگاه، مدت زمان تحصیل و برنامه تحصیلی شما است.
- آماده سازی مدارک مورد نیاز: برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، شما باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. این مدارک شامل مواردی چون رزومه تحصیلی، ترجمه های تأیید شده از مدارک تحصیلی قبلی خود، گواهی از تسلط بر زبان انگلیسی یا ترکیه، مدارک مالی و سایر اسناد مورد نیاز باشد. برای دریافت اطلاعات کامل تر می توانید به سایت سفارت ترکیه مراجعه نمائید و یا با یک وکیل مهاجرت مسلط به قوانین مهاجرتی کشور ترکیه صحبت کنید.
- اقدامات آنلاین: برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه به منظور تحصیل در ترکیه، شما باید از طریق سامانه آنلاین ترکیه به نام “e-Devlet” ثبت نام کنید و فرم مربوطه را تکمیل کنید. در این فرم، اطلاعات شخصی، اطلاعات پاسپورت، اطلاعات دانشگاه و مدارک مربوطه را وارد می کنید.
- وقت گیری و مصاحبه: پس از تکمیل فرم آنلاین، شما باید وقتی برای مصاحبه در سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تعیین کنید. در این مصاحبه، ممکن است سوالات مربوط به مدرک تحصیلی، اهداف تحصیلی و موارد مشابه پرسیده شود. همچنین، ممکن است مدارک اضافی مانند پرونده پزشکی یا برگه عدم سوء سابقه را نیز درخواست کنند.
- پرداخت هزینه ویزا: بعد از مصاحبه موفق، شما باید هزینه ویزای تحصیلی را پرداخت کنید. هزینه ویزا بسته به کشور شما متفاوت است و معمولاً در واحد پول محلی پرداخت می شود.
- دریافت ویزا: پس از پرداخت هزینه و ارائه مدارک مورد نیاز، ویزای تحصیلی شما توسط سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور شما صادر خواهد شد. پس از دریافت ویزا، شما می توانید برای مهاجرت به ترکیه اقدام نمائید.
- ویزای تحصیلی به شما اجازه می دهد برای مدت زمان تعیین شده در ترکیه بمانید و به صورت قانونی تحصیل کنید. در طول اقامت در ترکیه، در صورت تمایل به تمدید اقامت، می توانید اقدامات لازم را برای تمدید ویزای خود انجام دهید.
انواع بورسیه دانشجویی در ترکیه
برای کمک به دانشجویان برای گذراندن مدت تحصیل خود در کشور تٌرکیه در طی مدت اقامت، بورسیه های مختلفی در نظر گرفته شده است که دانشجویان واجد شرایط می توانند از هر یک از آن ها استفاده کنند و به میزان قابل توجهی در هزینه های تحصیلی و حتی اقامت خود کم کنند. یکی از این بورسیه ها، انواع بورسیه تحصیلی تمام وقت می باشد که برای تحصیل در تمامی مقاطع است. این بورسیه هزینه هایی مثل شهریه دانشگاه، هزینه دوره یک ساله آموزش زبان ترکی، محل اقامت، بیمه سلامت و هزینه بلیط پرواز در ابتدای تحصیل و هنگام فارغ التحصیلی را پوشش می دهد. مورد بعدی بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی است. برای دریافت این بورسیه دانشجویان لازم است طی ماه های ژانویه تا فوریه از طریق سیستم درخواست بورسیه ترکیه (TBBS) نسبت به اعلام داوطلب بودن خود برای آن اقدام کنند. گزینه بعدی از میان انواع بورسیه برای تحصیل در این کشور، بورسیه شایستگی می باشد که افرادی که دارای ویژگی هایی چون مدرک زبان آکادمیک، امتیاز بالا در آزمون های ورودی، داشتن پروژه های تحقیقاتی و مقالات علمی، مجوز ثبت اختراع و … می باشند می توانند از آن بهره مند شوند. لازم به ذکر است که در بورسیه شایستگی کشور ترکیه، به صورت معمول مبلغی ۲ برابر مبالغ سایر بورسیه های تحصیلی به دانشجویان به عنوان کمک هزینه تحصیلی و اقامتی اعطا می شود که دانشجویان می توانند در طی تحصیل در ترکیه از آن بهره ببرند.
آیا امکان اقامت پس از تحصیل در ترکیه وجود دارد؟
پس از پایان یافتن مدت تحصیل، می توانید ویزای خود را تمدید کنید. از آن جایی که ویزای تحصیلی صادر شده مرتبط با مدت زمان تحصیل فرد در دانشگاه می باشد، لازم است با اتمام این مدت زمان، در صورت تمایل برای ادامه اقامت در این کشور و یا مهاجرت به ترکیه نسبت به تمدید ویزای خود اقدام نمائید. علت های مختلفی ممکن است سبب تمایل فرد برای اقامت در این کشور باشد. برای نمونه، اشتغال و یافتن فرصت کاری یکی از این دلایل است که ممکن است دانشجو پس از پایان تحصیل، به دنبال فرصت های شغلی باشد و در صورت موفق شدن به کسب یک فرصت شغلی و استخدام شدن در این کشور، میتوانید مجوز کار دریافت کنید و ویزای کاری را در ترکیه تمدید کنید. از راه های دیگر تمدید اقامت موقت خود، کارآفرینی در این کشور می باشد. به علاوه شاید فرد بخواهد پس از پایان دوره تحصیلی خود، به ادامه تحصیل در ترکیه بپردازد که در این صورت نیاز است نسبت به تمدید ویزای تحصیلی خود اقدام کند. ازدواج، سرمایه گذاری و … راه های مختلفی می باشند که می توانند سبب ادامه اقامت فرد پس از تحصیل باشد که هر کدام دارای مراحل مربوط به خود است و لازم است به موقع نسبت به گذراندن مراحل مورد نیاز برای درخواست تمدید اقامت خود در ترکیه اقدام نمائید وگرنه در صورت اتمام دوره تحصیل در این کشور لازم است در زمان تعیین شده نسبت به خروج از کشور اقدام کنید.
بدون دیدگاه