انواع بورسیه تحصیلی

انواع بورسیه تحصیلی در واقع یک حمایت مالی و رفاهی است که توسط دانشگاه مقصد به ارائه می‌ شود تا او را در طول دوره تحصیلی تحت پوشش خود قرار دهد.


بسیاری از افراد در هر کشوری تمایل دارند بهترین نقاط جهان برای مهاجرت یا تحصیل انتخاب کنند. امروزه، برای دریافت پذیرش از کشور هایی با رتبه علمی بالا، نیاز به پرداخت هزینه‌ های زیادی است. همچنین، پس از دریافت پذیرش، هزینه‌ های بسیاری در طول دوره تحصیلی باید پرداخت شود که برای بسیاری از افراد قابل تحمل نیست. به همین دلیل، بسیاری از افراد به دنبال دریافت انواع بورسیه تحصیلی هستند. بورسیه تحصیلی تنها راهی است که می‌ تواند با هزینه کمتر و امکانات بهتر، داوطلبان را به هدفشان برساند.

انواع بورسیه تحصیلی

به منظور افزایش تعداد بورسیه‌ های دریافتی در دانشگاه‌ ها، دانشگاه‌ ها می‌ توانند بر اساس رتبه و موقعیت خود، انواع بورسیه تحصیلی را ارائه دهند. به طور معمول، بهترین نوع بورسیه تنها به افرادی اعطا می‌ شود که در زمینه علمی و سابقه تحصیلی خود موفقیت‌ های چشمگیری داشته‌اند. این افراد با توجه به معدل و مدارک خود، به مصاحبه دعوت می‌ شوند و با قبول در مصاحبه، بورسیه تحصیلی دریافت می‌ کنند. در ادامه این مقاله از سایت مهاجرت و اقامت آمریکا، انواع بورسیه تحصیلی را ذکر می‌ کنیم و شرایط دریافت آن‌ ها را نیز توضیح می‌ دهیم.

افرادی که به دنبال دریافت بورسیه هستند، می‌ توانند یا بورسیه‌ ای همراه با انجام پروژه‌ ها و پژوهش‌ های علمی دریافت کنند و یا فقط برای ادامه تحصیل علمی بورسیه دریافت کنند. در دسته اول، افراد نیازی به انجام پروژه و پژوهش‌ های مختلف در طول دوره بورسیه خود ندارند. افرادی که در دسته دوم قرار می‌ گیرند، بورسیه تحصیلی را دریافت می‌ کنند بدون اینکه نیازی به انجام پروژه و پژوهش‌ های متنوع داشته باشند. اما اصلا بورسیه تحصیلی چیست؟ بهتر است قبل از پرداختن به انواع بورسیه تحصیلی به چیستی بورسیه تحصیلی بپردازیم. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

انواع بورسیه تحصیلی
انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه تحصیلی چیست؟

بورسیه تحصیلی در واقع یک حمایت مالی و رفاهی است که توسط دانشگاه مقصد به دانشجو ارائه می‌ شود تا او را در طول دوره تحصیلی تحت پوشش خود قرار دهد. این کمک مالی می‌ تواند به صورت ماهانه به دانشجو اعطا شود. یا امکاناتی مانند مسکن و استفاده از خدمات دانشگاه را به صورت رایگان فراهم کند. بورسیه تحصیلی در هر کشوری انواع و شرایط متفاوتی دارد. معمولاً، افرادی که با بورسیه به دانشگاه وارد می‌ شوند، به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌ گیرند تا درآمد و وضعیت زندگی والدین آن ها بررسی شود. در بسیاری از موارد، دانشجو می‌ تواند با استناد به سابقه تحصیلی برجسته‌ ای که در گذشته داشته است، برای دریافت بورسیه تحصیلی واجد شرایط باشد.

بورسیه تحصیلی (scholarship)

بورسیه تحصیلی یا اسکولارشیپ یکی دیگر از انواع بورسیه‌ های تحصیلی است که مانند مورد اول شامل تمام هزینه‌ ها نخواهد شد. دانشجویانی که این بورسیه را دریافت کرده‌ اند معمولاً می‌ توانند هزینه مالی ماهانه‌ ایی را از طرف دانشگاه دریافت کنند. اما برای دریافت مسکن و سایر مخارج باید با دانشگاه مربوطه هماهنگ کنند. تمامی مقطع‌ های دانشگاهی می‌ توانند از این نوع بورسیه استفاده کنند. البته افرادی که این بورسیه را دریافت می‌کنند، باید به لحاظ سطح علمی در جایگاه مناسبی قرار گرفته باشند و رزومه نسبتاً خوبی داشته باشند‌.

بورسیه درصدی (poritaI fund) از انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه درصدی، همان طور که از نامش پیداست، یک نوع بورسیه است که در آن دانشگاه بخشی از هزینه‌ های دانشجو را تحت پوشش خود قرار می‌ دهد. مثلا ۴۰ درصد آن را تقبل می‌ کند و هر ماه آن را به حساب دانشجو واریز می‌ کند. این نوع بورسیه از میان انواع بورسیه تحصیلی برای افرادی که نمی‌ توانند کلیه هزینه‌ های تحصیل خود را تامین کنند، بسیار مفید است. البته، در این نوع بورسیه، فرد باید هزینه‌ های مسکن و بخشی از هزینه‌ های دانشگاه را به صورت خود پرداختی تامین کند.

کمک هزینه تحصیلی (fellow ship)

این نوع بورسیه که اکثراً توسط کشور های پیشرفته‌ تر ارائه می‌ شود، قادر است هزینه‌ های سالیانه یا بیشتر برای دانشجویان ارشد در طول دوره تحصیلی پژوهشی خود را تحمل کند. در این نوع بورسیه، دانشجویان ارشد یا دکترا توسط مؤسسات خصوصی هزینه‌ها را تسویه می‌ کنند.

وام دانشجویی (loan)

وام دانشجویی در واقع یک نوع وام است که به عنوان کمک هزینه تحصیلی در کشور ما نیز به دانشجو اعطا می‌ شود. در کشور های خارجی نیز با استفاده از بانک‌ ها و با داشتن ضامن، امکان دریافت این نوع وام وجود دارد. در این حالت، دانشجو با دریافت وام قادر خواهد بود بخشی از هزینه‌ های تحصیلی خود، مانند شهریه یا هزینه‌ های تحصیل را پرداخت کند.

بورسیه فول فاند (full fund) از میان انواع بورسیه تحصیلی

بورسیه فول فاند که در واقع بهترین نوع بورسیه است، شامل تمام مزایا و موارد رفاهی و مالی است که یک دانشجو می‌تواند در طی دوران تحصیل خود دریافت کند. بورسیه فول فاند خیلی سخت بدست می‌آید ولی در صورت دستیابی از کوچکترین هزینه‌ها تا هزینه مسکن و کمک هزینه ماهانه و مسافرت و تحصیل شامل حال دانشجو خواهد شد. اکثر افراد به همین دلیل به دنبال دریافت چنین بورسیه‌ایی هستند. دانشگاه‌های معتبری هستند که از طریق آزمون sat و ACT نیز می‌توانند بورسیه فول فاند دریافت کنند.

تحصیل رایگان

همانطور که از نام این نوع بورسیه پیداست، معمولاً افرادی که این نوع بورسیه را دریافت می‌ کنند، می‌ توانند هزینه تحصیل خود را به صورت کامل یا جزئی پرداخت نکنند. این نوع بورسیه متفاوت از بورسیه فول فاند یا اسکولارشیپ است. زیرا برای افرادی در نظر گرفته می‌ شود که توانایی مالی کافی برای پرداخت شهریه را ندارند.

ویزای تحصیلی چیست؟ هر شخصی که به منظور تحصیل قصد دارد به کشور دیگری مهاجرت کند، نیاز دارد مراحلی چون اخذ ویزا، زبان، و ... را دریافت کند...
ویزای تحصیلی چیست؟ هر شخصی که به منظور تحصیل قصد دارد به کشور دیگری مهاجرت کند، نیاز دارد مراحلی چون اخذ ویزا، زبان، و … را دریافت کند…

بورسیه پاداش (AWARD)

بورسیه پاداش در واقع یک نوع بورسیه تحصیلی از میان انواع بورسیه تحصیلی برای دوره تحصیلی نیست. اگر یک دانشجو در طی یک ترم به مقام علمی برجسته دست یابد، معدل بسیار بالایی به دست آورد یا در یک مسابقه علمی رتبه برتری کسب کند. دانشگاه به عنوان پاداش به او پول، یک سفر یا استفاده رایگان از یکی از خدمات دانشگاه ارائه می‌ دهد. البته، این پاداش ممکن است به صورت انواع دیگری نیز ارائه شود. در صورتی که پاداش به صورت نقدی باشد، مقدار آن معمولاً زیاد نیست.

توجه مهم: تا به اینجا تمامی مواردی را بررسی کردیم که دانشجو می‌ تواند بدون انجام پروژه‌ های علمی تحصیل کند. اما در بورسیه‌ های زیر، دانشجو باید فعالیت‌ های مرتبط را در هنگام تحصیل انجام دهد.

دستیار آموزشی یا TA

دستیار آموزشی عمدتاً یک دانشجوی ارشد یا دکترا است که به دلیل امتیازات و فعالیت‌ های خود، توجه استاد را به خود جلب کرده است. استاد او را به عنوان دستیار آموزشی انتخاب می‌ کند تا در برگزاری کلاس‌ های متفاوت و آموزش به دانشجویان و همچنین در کمک به امور تدریس استاد، نقشی فعال داشته باشد. دستیار آموزشی معمولاً به ازای کاری که انجام می‌ دهد، حقوقی دریافت می‌ کند و در صورت انجام عالی وظایف خود، ممکن است ارتقا یابد و مزایا و حقوق بیشتری به دست آورد.

دستیار پژوهشی یا RA

دستیار پژوهشی عموماً از بین دانشجویان دکترا انتخاب می‌ شود و به افرادی گفته می‌ شود که به استاد در انجام پروژه‌ ها و تحقیقات، نگارش مقالات و کتب و سایر وظایف پژوهشی کمک می‌ کنند. شرط انجام این کار این است که فرد حتماً در رشته تخصصی استاد خود تحصیل کرده باشد و بر اساس کاری که انجام می‌ دهد، حقوقی به او پرداخت می‌ شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *